dozvil news image

Бізнесу потрібні наукові розробки та підтримка держави

07 березня 2013

Науковці та представники бізнес-об’єднань хочуть, щоб держава звернула увагу на сферу науки та інновацій. На цьому наголосили під час засідання круглого столу на тему «Інновації та кластерний підхід як фактори розвитку малого та середнього бізнесу в Україні», який відбувся 6 березня в Держпідпиємництві.

Захід організований Громадською радою при Держпідприємництві спільно з Громадською радою при Держінформнауки та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами.

Одним із факторів підвищення конкурентоспроможності бізнесу є розвиток інноваційних проектів, зокрема, вдосконалення законодавства у цій сфері.

“Ми готові відрекомендувати правлінню Громадської ради сформувати експертну групу з питань розвитку інновацій, занести в базу даних і встановлювати контакти. Її напрацювання ми будемо підтримувати на всіх рівнях влади, де у нас тільки вийде реалізувати наші спільні ініціативи”, - заявив голова Громадської ради Павло Міхайліді.

 Він додав, що двері Громадської ради при Держпідприємництві, як і самої Служби, завжди відкриті і висловив надію на результативну співпрацю.

«Загалом, без втілення регуляторної політики та розвитку конкурсного середовища про інновації мови йти не може. Тоді бізнес позбавлений умов для розвитку інноваційних продуктів і послуг», – наголосив президент Агенції Європейських Інновацій Іван Кульчицький. Експерт зазначив, що велика проблема в Україні сьогодні полягає в тому, що інноваціями займаються вчені, які розглядають питання розвитку великого  бізнесу, а малий бізнес взагалі випав із кола їх уваги.   

В результаті обговорення, учасники круглого стола підтримали пропозицію голови Громадської ради при Держпідприємництві сформувати експертну групу з питань розвитку інновацій.

«Держпідприємництво має два крила – розвиток підприємництва і дерегуляція. Тому всі позитивні ініціативи будемо втілювати в життя в межах компетенції Служби», - зауважив Директор департаменту розвитку підприємництва Держпідприємництва  Юрій Сахно.