dozvil news image

Для сімейного бізнесу пропонують зменшити розмір ставки єдиного податку

07 березня 2013

1 березня 2013 року Верховна Рада зареєструвала відповідний законопроект № 2441 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання розвитку сімейного підприємництва).

 

Розробники пояснюють, що в Україні досить поширеними є поняттям «сімейний бізнес», «сімейне підприємство», «сімейне підприємництво».  Проте у чинному законодавстві відсутні відповідні терміни.

Проектом Закону надається визначення «сімейне підприємництво», відповідно до якого - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з обов’язковим використанням праці членів своєї сім’ї з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

При цьому члени сім’ї фізособи-підприємця або засновника юрособи не враховуються при визначенні кількості найманих працівників.

Відповідно до проекту, зменшується розмір ставки єдиного податку для суб’єктів сімейного підприємництва.

За прогнозами розробників, введення даних норм сприятиме залученню до підприємницької діяльності ширшого кола осіб, зниженню рівня безробіття, зменшенню навантаження на фонд соцстраху на випадок безробіття.

Планується, що за умови прийняття, даний Закон набере чинності з 1 січня 2014 року.

На даний момент проект опрацьовується в профільному комітеті.

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=45941