dozvil news image

Загальні вимоги до фінансової звітності

12 березня 2013

Інформуємо Вас, що на офіційному сайті Міністерства фінансів України оприлюднено наказ, яким вносяться зміни до П (С) БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності». Поряд з цим скасовуються П (С) БО 2, 3, 4 і 5, що визначали порядок подання, заповнення та самі форми Балансу, Звіту про фінансові результати, Звіту про рух грошових коштів та Звіту про власний капітал відповідно.

Тепер всі вимоги до основним формам фінансових звітів будуть прописані в П (С) БО 1, а самі форми наводяться в його додатках.

Додаток 1 до П (С) БО 1 містить форми:

· Баланс (Звіт про фінансове становище);

· Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупні доходи);

· Звіт про рух грошових коштів (по прямому методу);

· Звіт про рух грошових коштів (за непрямим методом);

· Звіт про власний капітал (Звіт про зміни у власному капіталі).

Додаток 2 до П (С) БО 1 - аналогічні формидля консолідованої фінансової звітності.

Згідно з новими правилами підприємства можуть додавати статті з переліку, наведеного в додатку 3 >>> до П (С) БО, у разі якщо інформація, яка буде там відображена, відповідає таким критеріям, як суттєвість та можливість достовірної оцінки.

Важливо! Наказ набирає чинності з моменту офіційного опублікування. Таким чином, у разі якщо документ незабаром буде опубліковано фінансову звітність за новими формами і за новими правилами потрібно буде подати, як зазначено в наказі - вже за I квартал 2013 року.