dozvil news image

Відбувся круглий стіл на тему «Нововведення в державній реєстрації права на нерухоме майно»

29 березня 2013

Сьогодні в залі офіційних делегацій міської ради під головуванням заступника директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку – начальника управління підприємництва та дозвільних процедур Синицької І.Г. відбувся «круглий стіл» на тему «Нововведення в державній реєстрації права на нерухоме майно». Даний захід проходив в рамках виконання  Програми підтримки розвитку підприємництва в м. Харкові на 2012-2015 роки.

Метою круглого столу є інформування та роз’яснення підприємцям нашого міста про роботу нової системи державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Спікерами засіданні виступили: начальник реєстраційної служби  міста  Харкова –Дробот О.І. та завідувач сектору майнових прав управління з оподаткування фізичних осіб ДПС України в Харківській області – Мартинов В.С. також, в роботі круглого столу взяли участь  представники виконавчих органів Харківської міської ради, начальник відділу представництва у Сумській, Чернігівській та Харківській областях Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, громадських та профспілкових організацій підприємців, суб’єкти господарювання.

Про нову систему державної реєстрації речових прав на нерухоме майно докладно  повідомив начальник реєстраційної служби  міста Харкова –Дробот О.І. він розповів про порядок проведення реєстрації речових прав на нерухоме майно, а також про переваги нової системи.

З боку учасників засідання активно обговорювалися питання, які на сьогодні виникають при проведенні державної реєстрації права постійного користування земельною ділянкою, права оренди земельною ділянкою. державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, зокрема, іпотеки та обтяжень речових прав.

Було висловлено чимало пропозицій та зауважень щодо удосконалення законодавства у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та  оподаткування на нерухоме майно.

ФОТО