dozvil news image

Проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки

10 квітня 2013

 Голова Держпідприємництва погодив проект постанови КМУ «Про затвердження Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки».

Документ розроблено Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). 

Так, пропонується чітко визначити та впорядкувати процедуру подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Це дозволить починати роботу новоутворених підприємств, використовувати підприємцями об’єкти нерухомості, а також орендувати будь-які приміщення без отримання відповідного дозволу органів пожежного нагляду, як було до цього часу. У проекті також запропоновано Форму такої Декларації.

Згідно з Порядком, декларація може складатися як в цілому на об’єкт, так і на окремі будинки, що входять до складу цього об’єкта та до яких висуваються вимоги пожежної безпеки.

Пропонується також встановити, що підприємець матиме право розпочати свою діяльність вже з дня реєстрації Декларації органом ДСНС.

Датою подання такої Декларації вважається дата її реєстрації як вхідної кореспонденції держадміністраторам, або відповідним органам ДСНС. Документ реєструється безкоштовно протягом 10 днів з дня надходження.

Згідно з проектом акта, Декларація новостворених підприємств подається не пізніше ніж за 10 робочих днів до початку господарської діяльності.

У проекті постанови враховані вимоги Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.2006 № 685 «Про затвердження Порядку повідомлення державного адміністратора або дозвільного органу про відповідність матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства».