dozvil news image

Щодо видачі документів дозвільного характеру в сфері охорони навколишнього природного середовища

23 травня 2013

Шановні суб’єкти господарювання!

         За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації, створеного на підставі розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 29.03.2013р. №119, законодавча база щодо видачі документів дозвільного характеру у сфері екології та природних ресурсів не приведена в повному обсязі у відповідність до повноважень, визначених Законом України від 16.10.2012р. №5456-V1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноваження органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, у тому числі на місцевому рівні», що унеможливлює виконання значної частини функцій Департаменту щодо реалізації законодавства екологічного напрямку, як  структурному підрозділу обласної державної адміністрації.

         Законом України №5456-V1 Кабінету Міністрів України було запропоновано у двомісячний строк привести свої нормативно-правові акти, а також забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом. Але, станом на 22.05.2013р. вказане питання не вирішене.

         Департаментом екології та природних ресурсів підготовлені відповідні матеріали за належністю щодо отримання роз’яснень з вищевказаних питань.

         Після отримання необхідних роз’яснень буде надана інформація про наявність правових підстав розгляду та видачі документів дозвільного характеру в сфері охорони навколишнього природного середовища Департаментом екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.