dozvil news image

Роз’ясненo ДПС , який документ підтверджує поточний облік відходів з метою обчислення екологічного податку

23 травня 2013

Державна податкова служба дала відповідні роз’яснення у листі від 15.05.2013 щодо документації, яка підтверджує поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються, з метою обчислення екологічного податку.

Так,  відповідно до пп. 242.1.3 п. 242.1 ст. 242 Податкового кодексу, об'єктом та базою оподаткування по екологічному податку, що справляється за розміщення відходів, є обсяги та види (класи) розміщених відходів, крім обсягів та видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об'єктах) суб'єктів господарювання.

Таким чином, підприємство веде первинний облік відходів відповідно типових форм первинної облікової документації (картки, журнали, анкети) з використанням технологічної, нормативно-технічної, планово-економічної, бухгалтерської та іншої документації.

Також для відображення господарських операцій підприємство може використовувати як відповідні типові форми первинного обліку, так й інші первинні документи, що фіксують факти здійснення цих операцій.

 

 

© Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва