dozvil news image

У Держпідприємництві обговорили з бізнесом вдосконалення дозвільної системи

27 червня 2013

Громадське обговорення пройшло під головуванням директора департаменту ліцензування та дозвільної системи Держпідприємництва України Олександра Андрєєва та голови Громадської ради при Держпідприємництві України Павла Міхайліді.

У рамках проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення дозвільної системи у сфері господарської діяльності», Держпідприємництво пропонує встановити системний підхід у визначенні термінології, щоб максимально обмежити можливість неоднозначного тлумачення і застосування, зокрема, поняття "декларація".

Запропоновано внести поправки до статті 16610 Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою уточнити відповідальність дозвільних органів за порушення принципу організаційної єдності при видачі документів дозвільного характеру (тобто за межами дозвільних центрів).

Законопроектом вводяться нові процедурні строки призупинення, відновлення та продовження строку дії документів дозвільного характеру, уточнюються терміни анулювання документів дозвільного характеру, а також оптимізована робота державних адміністраторів у частині покладення на них додаткових обов'язків, передбачених іншими нормативно-правовими актами.

"Зміни відпрацьовувалися на підставі звернень представників бізнесу, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Підкреслю, що для нас дуже важлива думка і активна участь громадськості в процесі вдосконалення дозвільної системи та державного регулювання. Тому протягом двох тижнів ми готові розглянути додаткові пропозиції від підприємців щодо доопрацювання винесених на обговорення документів", - заявив Олександр Андрєєв.

Також на громадські слухання було винесено питання необхідності удосконалення державного регулювання у сфері рекламної діяльності, і залучення професійної громадськості для напрацювання збалансованих документів спільно з Держпідприємництвом України.

"З боку Громадської ради при Держпідприємництві України ми готові надати майданчик для комунікації Служби та представників бізнесу. У тому числі, пропоную активно використовувати і сучасні можливості проведення відеоконференцій, що полегшить участь в експертних обговореннях підприємців з регіонів України", - зазначив Павло Міхайліді.

Документи, розроблені Держпідприємництвом України доступні на офіційному сайті Служби та Громадської ради. Пропозиції та зауваження від підприємницького співтовариства приймаються протягом двох тижнів на адресу: gromrada.biz@gmail.com з поміткою: "Пропозиції до документів".

 

 

               © Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва