dozvil news image

У кожному районі Харкова відкриються центри адмінпослуг

03 липня 2013

До кінця 2013 року в місті відкриють дев'ять територіальних центрів надання адміністративних послуг.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 3 липня, в ході чергової сесії міської ради. Як повідомили у Департаменті підприємництва та споживчого ринку, дев'ять територіальних структурних підрозділів Центру надання адміністративних послуг будуть розміщені у кожному районі міста. Необхідність у відкритті територіальних центрів виникла у зв'язку з планованим розширенням кількості послуг, що надаються центром. Зараз у цьому напрямку йде підготовча робота.

В районних підрозділах планують надавати послуги соціальної спрямованості - видачу посвідчень, субсидій, допомог та інших пільг соціально незахищеним верствам населення. У центрах також будуть оформляти і видавати паспорти громадянина України, реєструвати суб'єктів підприємницької діяльності та здійснювати державну реєстрацію прав на нерухомість і земельні ділянки.

«Територіальні центри надання адмінпослуг будуть відкриті в кожній районній адміністрації, сьогодні для цих цілей вже підібрані приміщення, виділяються кошти. Це робиться для того, щоб харків'яни могли звернутися за будь-якою адміністративною послугою, і це було б доступно і зручно. У нас повинно вийти все задумане, крім того, ми будемо враховувати всі зауваження і прохання відвідувачів центрів», - уточнив міський голова.

 Зазначимо, що необхідність у терцентрах виникла також через збільшення кількості звернень до центру - до 600 на день. Так, за п'ять місяців 2013 року за документами дозвільного характеру до центру звернулося 40 046  суб'єктів господарювання, що майже на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Співробітниками центру видано 7 166 пакетів документів, надано 17  610 консультацій. Для отримання адмінпослуг до центру звернулося 4535 заявників, не рахуючи питання дозвільної системи.