dozvil news image

Підприємці зможуть оперативно отримувати інформацію щодо адміністративних послуг

16 липня 2013

Під час перевірки роботи Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул повідомив, що до 1 січня 2014 року планується відкрити понад 680 центрів надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) за принципом «єдиного вікна» в усіх містах обласного значення та райцентрах.

 

ЦНАП створюються за принципом «єдиного вікна» на базі сучасних технологій. Зокрема, в роботі нового Луцького центру введена електронна система управління чергою, ведеться аудіозапис всіх прийомів громадян, робочі місця співробітників оснащені апаратурою відеозапису, встановлена система електронного документообігу «АСКОД» з можливістю використання електронного підпису.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що у ЦНАП можна буде отримати також паспорт для виїзду за кордон або інше посвідчення особи, зареєструвати акт цивільного стану (одруження, народження), зареєструвати права на квартиру або отримати реєстрацію за місцем проживання.

Також, для надання можливості громадянам отримувати інформацію про такі послуги через Інтернет, створено Єдиний державний веб-портал адмінпослуг, який зараз працює в пілотному режимі (http://poslugy.gov.ua).

Звертаємо Вашу увагу, що з початку наступного року планується відкрити гарячу Урядову телефонну лінію для надання інформації про адмінпослуги. Завдяки цьому кожний громадянин, зателефонувавши, зможе отримати інформацію про місце надання необхідної адмінпослуги в будь-якому регіоні країни, про зміст послуги та термін її надання.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246512453&cat_id=244276429