dozvil news image

Фахівці Держпідприємництва надають роз’яснення на найбільш актуальні для підприємців питання

29 липня 2013

На сайті Держпідприємництва почала працювати нова рубрика «Що робити, якщо…», у якій розміщені відповіді на питання щодо системи оподаткування, ліцензування, дозвільної системи, відкриття та ведення власної справи, проведення перевірок та інші актуальні теми.

Відтак, роз’яснено як вибрати групу оподаткування, що робити, якщо Вам потрібні кошти для започаткування та ведення власної справи, які повинні бути дії, якщо відмовлено у видачі документу дозвільного характеру.

Роз’яснено як потрібно діяти, якщо до Вас прийшли з перевіркою, а саме: права та обов’язки суб’єкта господарювання під час здійснення державного нагляду (контролю), особливості планової та позапланової перевірки, вимоги до Посвідчення (направлення) на перевірку.

Наприклад, у Держпідприємництві роз’яснили, як діяти, якщо Вам анульовано ліцензію.

Рішення про анулювання ліцензії набирає чинності через 30 днів з дня його прийняття. Протягом цього часу Вам необхідно подати скаргу до Експертно-апеляційної ради при Держпідприємництві України (спеціально уповноваженому органі з питань ліцензування). Дія рішення органу ліцензування зупиняється до прийняття відповідного рішення спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування (Держпідприємництвом України). У зв’язку із зупиненням рішення про анулювання ліцензії, ліцензія продовжує діяти.

Після отримання скарги, Держпідприємництвом України у 5-денний термін готується та направляється Вам повідомлення про надходження скарги, а органу ліцензування – повідомлення про надходження скарги та запит на надання в 5-ти денний термін документальних матеріалів, на підставі яких був прийнятий наказ про анулювання ліцензії.

Окрім того, нагадуємо, в Службі по будням з 9:00 до 18:00 працює «гаряча лінія».