dozvil news image

Планується скоротити додаткові документи для отримання дозволів на здійснення операцій з отруйними речовинами

14 серпня 2013

Держпідприємництво опрацювало та погодило проект наказу Мінприроди «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства екології та природних ресурсів України «Про затвердження Інструкції про розгляд заявок та надання дозволів на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізацію отруйних речовин, у тому числі продуктів біотехнології та інших біологічних агентів» (далі – Інструкція ) від 30.07.2002 № 294».

Відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» Порядок видачі документів дозвільного характеру або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та їх анулювання органами виконавчої влади встановлюється Кабінетом Міністрів України. Такі порядки мають передбачати встановлений додатковий перелік документів, які суб’єкту господарювання необхідно подати для одержання документу дозвільного характеру.

Проте встановлений Інструкцією додатковий перелік документів, необхідних для отримання дозволів на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізацію отруйних речовин, у тому числі продуктів біотехнології та інших біологічних агентів, не узгоджується з вимогою Закону про дозвільну систему. Оскільки вичерпний перелік документів, які необхідно подати суб’єкту господарювання для одержання документа дозвільного характеру має затверджуватися постановою Уряду.

Таким чином, прийняття проекту наказу «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 30.07.2002 № 294» дозволить удосконалити нормативно-правове регулювання у сфері поводження з отруйними речовинами.

 

© Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва