dozvil news image

Мер Цинциннаті відвідав Єдиний дозвільний центр

09 вересня 2013

       Мер американського міста-побратима Цинциннаті Марк Меллорі 7 вересня, відвідав Єдиний дозвільний центр Харкова.

      Гостя зустріли заступник директора департаменту  - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку Ірина Синицька та заступник директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Чечетова-Терашвілі.

      Для Марка Меллорі провели екскурсію приміщеннями центру, ознайомили з роботою адміністраторів, продемонстрували всі етапи отримання громадянами дозвільних документів.

     Тетяна Чечетова-Терашвілі розповіла меру міста-побратима про те, за якими напрямками працює центр, які послуги надають харків'янам.

      Вона також повідомила, що ЄРЦ обладнаний відеокамерами, що виключає можливість корупційних дій, тому центр є прикладом прозорості в роботі з населенням.

       Марк Меллорі зацікавився тим, з яких статей бюджету фінансується робота установи і хто контролює роботу адміністраторів.

     «Я вражений принципом «єдиного вікна», який діє в цьому центрі. І особливо тим, що тут об'єднані місцевий, обласний та державний рівні. У США існують центри, які теж працюють за принципом «єдиного вікна», але вони роз'єднані за рівнями компетенції - міським, федеральним і рівнем штату. Ми ще не прийшли до того, щоб об'єднати все це в одну структуру. Та система, яку я тут побачив, дуже прогресивна» , - зазначив мер Цинциннаті. 

ФОТО