dozvil news image

СЕС перевірятиме підприємців рідше

21 листопада 2011

 В Україні планують затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення суб’єктами господарської діяльності. Відповідний проект урядової постанови завізовано урядовим уповноваженим з питань дерегуляції господарської діяльності Михайлом Бродським. Згідно з документом суб’єктів господарювання розмежують до одного з трьох ступенів ризику: високого, середнього та незначного, а періодичність перевірок скоротять вчетверо, в порівнянні з вимогами, які були затверджені Головним санітарним лікарем.

Передбачено, що планові заходи державного контролю за діяльністю з високим ступенем ризику проводитимуть не частіше одного разу на рік, із середнім ступенем ризику – не частіше одного разу на два роки, а з незначним ступенем ризику – не частіше одного разу на три роки.

На сьогоднішній день СЕС здійснює перевірки на підставі постанови Головного санітарного лікаря: перевірки з періодичністю один раз в три місяці - для суб’єктів з високим ступенем; двічі на рік – з середнім ступенем ризику; один раз на рік – з незначним ступенем ризику.

  За матеріалами сайту Держкомпідприємництва