dozvil news image

Делегація з міста-побратима Кутаїсі (Грузія) відвідала Центр надання адміністративних послуг Харкова

16 листопада 2013

Гостей зустріла заступник директора Департамента - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку Ірина Синицька, яка провела для них екскурсію приміщеннями центру, ознайомила з роботою адміністраторів і продемонструвала всі етапи отримання громадянами адміністративних послуг та дозвільних документів.

 Ірина Синицька розповіла грузинським гостям про те, за якими напрямками працює центр, які послуги надають тут харків'янам. Вона уточнила, що центр надання адміністративних послуг Харкова (Єдиний дозвільний центр)- кращий в країні за якістю та обсягом послуг.

«В Грузії є аналогічний досвід: у нас працює так званий Будинок юстиції, у якого схожі з вашим центром функції. Я добре пам'ятаю, що коли 30-40 років тому потрібно було отримати довідку, це було суцільна мука, не кажучи вже про таку складну процедуру, як видача паспорта. Тому такі установи - це величезний крок вперед, зроблений для людей, для свого народу. Це велика справа - вирішити питання часу так, щоб людина не бігала по інстанціях, а за один день, в лічені години отримувала необхідні документи. Цим зберігається час, який дуже дорого коштує. Дуже багато чого можна почерпнути з вашого досвіду роботи, багато чого ж можна запозичити і у нас», - зазначив головний спеціаліст департаменту економічної політики Управління інвестиціями та туризму мерії Кутаїсі Костянтин Чархалашвілі.

За його словами, члени делегації вже запросили колег з Єдиного дозвільного центру відвідати Будинок юстиції для двостороннього обміну досвідом.

ФОТО