dozvil news image

Центри адмінпослуг Харкова є прикладом реалізації концепції «Smart Region»

28 листопада 2013

 Робота і принцип організації мережі центрів надання адміністративних послуг є наочним прикладом того, як може реалізуватися в місті проект «Smart Region».

Про це сьогодні, 28 листопада, під час міжнародного форуму «Kharkiv-IT» повідомила заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур міської ради Ірина Синицька.

Вона взяла участь у панельній дискусії «Участь підприємств кластера інформаційно-комунікаційних технологій у проекті «Smart Region», яка відбулася в рамках форуму в готелі Superior Golf & Spa Resort. Ірина Синицька презентувала учасникам панелі схему організації роботи Центру надання адміністративних послуг, який близько місяця тому відкрив свої представництва у всіх дев'яти районах міста, задовольнивши тим самим потребу населення за територіальною ознакою.

Начальник управління підприємництва та дозвільних процедур розповіла, що Центр адмінпослуг створений в 2011 році як для суб'єктів господарювання, так і для населення, щоб прискорити процедуру отримання дозвільних документів. Протягом минулого року до центру звернулося близько 90 тис. суб'єктів господарювання. «При паперовому документообігу прийняти стільки відвідувачів і надати їм якісну послугу було б дуже скрутно», - підкреслила Ірина Синицька.

За її словами, на сьогоднішній день у сфері надання адміністративних послуг працюють 27 державних адміністраторів, 10 адміністраторів та 64 суб'єкта надання адмінпослуг.

У середньому за місяць в системі надання послуг обслуговується до 9 тис. чоловік. «Прозорість, швидкість та якість надання послуг - це девіз нашого центру, в якому на обслуговування відвідувача витрачається не більше 15 хвилин. Крім того, у нас працює веб-портал, на якому будь-яка людина може відкрити електронний кабінет - це і отримання консультацій, і можливість записатися на прийом і подати документи в електронному вигляді, також клієнт центру може побачити проходження своїх документів», - зазначила Ірина Синицька.

ФОТО