dozvil news image

В Центрі з'явилася нова послуга Департаменту життового господарства

10 грудня 2013

    Відтепер видача довідки про перебування у реєстрах громадян, які виявлили бажання і мають право на отримання доступного житла можливо отримати в Центрі надання адміністративних послуг та його територіальних підрозділах. Довідка видається громадянам, які на підставі статті 34 Житлового кодексу Української РСР перебувають на квартирному обліку та бажають отримати доступне житло.

      Таким чином, громадяни, які зареєстровані в державній черзі на покращення житлових умов, мають можливість стати учасниками програми по отриманню державної підтримки, звернувшись до місцевого регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

    Довідково: Забезпечення громадян доступним житлом здійснюється шляхом надання державної підтримки, яка полягає у сплаті 30 відсотків вартості нормативної площі доступного житла. При цьому громадянин вносить на свій поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку, кошти в обсязі 70 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла.