dozvil news image

Затверджено переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню у 2014 р.

31 грудня 2013

З метою формування раціональної структури експорту й імпорту Уряд затвердив переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню, а також обсяги квот на 2014 рік. Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 25 грудня.

«Затвердження відповідних переліків товарів дасть нам можливість забезпечити наступного року оптимальну, збалансовану структуру експорту й імпорту», - сказав перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

За його словами, це рішення сприятиме виконанню Україною міжнародних договорів і національного законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, захисту прав інтелектуальної власності, охорони навколишнього середовища. Крім того, від оплати за ліцензії з’являться додаткові надходження до державного бюджету.

Так, у 2014 році ліцензуванню підлягатимуть такі зовнішньоекономічні операції: експорт - золота, срібла, газу, цинковмісних і мідьвмісних шлаків (на які встановлено квоти), окремих товарів із вмістом легованих чорних металів, кольорових металів та їх сплавів; експорт та імпорт - друкарських фарб із захисними властивостями, паперу з водяними знаками, оптичного полікарбонату й обладнання для виробництва дисків для лазерних систем зчитування, озоноруйнівних речовин і товарів, які їх містять; імпорт - засобів захисту рослин.

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі України доопрацювати проект даного документа у визначений термін.